Mangler du også Vitamin D?

Der er gode odds for at du mangler Vitamin D.

Et systematisk review publiceret i British Journal of Nutrition konkluderer, at over hver 3. på verdensplan mangler Vitamin D. På nuværende tidspunkt har du sandsynligvis hørt om vigtigheden af dette vitamin; især i forbindelse med knoglesundhed & kardiovaskulære sygdomme, og muligvis også i forbindelse med restitution efter træning (Barker et al., 2013).

 

Low levels of vitamin D have a potentially serious impact on health, particularly on bone and muscle health. In children, vitamin D deficiency is a cause of rickets; while in adults low values are associated with osteomalacia, osteopenia, osteoporosis and risk of fracture. Emerging evidence also points to increased risk for cancer and cardiovascular diseases.

 

Der er derfor flere gode årsager til at sørge for, at ens Vitamin D -status er optimal. I sommerperioderne kan nogle muligvis “nøjes” med at nyde solen, mens alle bør tage et supplement i vinterperioden da tilstrækkelige mængder er svært at få gennem kosten.

 

Jennifer Hilger, Angelika Friedel, Raphael Herr, Tamara Rausch, Franz Roos, Denys A. Wahl, Dominique D. Pierroz, Peter Weber, Kristina Hoffmann. A systematic review of vitamin D status in populations worldwideBritish Journal of Nutrition, 2013; : 1 DOI: 10.1017/s0007114513001840