Understanding Pain…

 

Hvis du er lidt uptodate og har set den forrige video med Lorimer Moseley, er du sandsynligvis også begyndt at vænne dig til tanken om at smerte er et output af hjernen. For de fleste med længerevarende/kroniske smerter er dette en vigtig kendsgerning, og fører ofte til åbenbaringen; “Måske jeg alligevel ikke er gået i stykker…”. Pain-education har på denne måde vist sig at være et potent værktøj i kampen mod kronisk smerte, og har ligeledes vist sig at virke bedre end “core stabilization” på lænde-smerter (1,2).

Nedenstående video fortæller lidt kronisk smerte, som altså stadig er tilstede efter 3-6 mdr. hvor eventuelle muskel- og ligamentskader oftest er helet. Herudover kommer den kort ind på den øgede sensitivitet af nervesystemet som resultatet af kronisk smerte (= stimuli som ikke før har medført smerte, kan pludselig gøre netop dette), samt hvordan tanker, følelser og kontekst (som tidligere nævnt) kan spille en rolle ift. både intensiteten og lindringen af smerte.

 

“Pain: It comes from the brain, and it can be re-trained”!

 

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=4b8oB757DKc]

 

 

1. Louw A, Diener I, Butler DS, & Puentedura EJ (2011). The effect of neuroscience education on pain, disability, anxiety, and stress in chronic musculoskeletal pain. Archives of physical medicine and rehabilitation, 92(12), 2041-56.

2. George SZ, Childs JD, Teyhen DS, Wu SS, Wright AC, Dugan JL, Robinson ME. Brief psychosocial education, not core stabilization, reduced incidence of low back pain: results from the Prevention of Low Back Pain in the Military (POLM). 2011