Ny verdensrekord i dødløft – 1015 pounds!

 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5M13EBl_jF0&feature=player_embedded]

 

Benedickt Magnusson slog for et par dage siden Andy Bolton´s rekord i dødløft, med et maxløft på 460 kg.

Ikke nok med at han løfter en helvedes masse kilo; han får det til at se relativt let ud. Et af kendetegnene ved al atletisk præstation er at atleten får den pågældende øvelse, disciplin eller anden sportslig udførsel til at se let, elegant og effektiv ud. I ovenstående tilfælde kan “elegant”-delen måske diskuteres, men læg mærke til måden han bevæger sig på: Inden løftet vandrer han stor og klodset rundt, og i øjeblikket han nærmer sig vægtstangen og påbegynder løftet, er bevægelsen perfekt synkroniseret og virker flydende. – et godt eksempel på SAID*-princippet i spil.

 

 

* Specific Adaptations to Imposed Demands